четвер, 13 лютого 2014 р.

Афганістан : війна, яку не забути



    Минають дні, ідуть роки
   Життя листки перегортає.
   А біль Афгану — навіки
   В душі чомусь не замовкає.
            15 лютого виповнюється 25 років з дня виводу  радянських військ із  території Афганістану. Так, минуло 25 років, але рани тієї війни ще й досі кровоточать.
            Не можуть забути матері загиблих та покалічених синів, а дружини і діти своїх чоловіків і батьків. Ми маємо знати про страшні події афганської війни і пам'ятати тих, хто віддав своє життя за наше сьогодення.
       Вшановуючи воїнів -інтернаціоналістів і пам'ять про них, в читальній залі районної бібліотеки відбулася патріотична година “Ніколи не забути нам, тебе, Афганістан” із старшокласниками спеціалізованих шкіл № 1 та № 5.
        Ведучі свята пам'яті Олена Іванцова та Алла Новікова  розповіли присутнім про Афганістан, країну, що завдала нам скільки болю, горя, смутку, про наших солдатів, що виконували там інтернаціональний обов'язок. Поетичні рядки, що прозвучали на заході, не залишили байдужими жодного підлітка, ще раз нагадали, якою жорстокою була та війна.
    На свято пам'яті були запрошені місцеві воїни - інтернаціоналісти, учасники бойових дій в Афганістані: Сергій Павлович Сайко, Олександр Іванович Кочерга, Василь Володимирович Горгопа, Надія Володимирівна Назаренко. У різний  час вони проходили службу в Афганістані, у кожного з них свій життєвий подвиг, своя доля, свій душевний біль. В ході зустрічі звучала сувора правда про Афган, про ті важкі випробування, що їм довелось пережити, згадувались  друзі-однополчани.
        Учні із захопленням слухали розповіді воїнів-афганців, ставили питання. Крім живого спілкування з головними учасниками подій, школярі переглянули музичні відеоролики.
          Наприкінці заходу молодь висловила 
щиру вдячність воїнам-афганцям  і привітала їх квітами.









Немає коментарів:

Дописати коментар

Твори талановитих дітей Тростянеччини ввійшли до літературної збірки

     В Тростянецька публічна бібліотека пройшов святковий захід приурочений випуску літературного альманаху. На протязі майже трьох місяців ...