пʼятницю, 8 листопада 2013 р.

О мово! Хто без тебе я?



    Ми – український народ і живемо у вільній, демократичній, незалежній державі – Україні. Ми маємо свою красиву, багату, мелодійну і щиру, як душа нашого народу, українську мову.
    8 листопада з нагоди Дня української писемності та мови в комп’ютерній залі районної бібліотеки відбувся мовний квест «Великих слів – велика сила» з учнями 9 класу спеціалізованої школи №1 (класний керівник Поліщук І.В. ).
    Бібліотекарі Наталія Пономаренко та Алла Новікова за допомогою слайд – презентації познайомили молодь із головними етапами виникнення та розвитку писемності, з історією української мови, переслідуваної і викорінюванню віками, показали красу, велич і багатство рідної мови, її різноманітні можливості.
    Мовний брейн – ринг «Мова – як тисячоліть стихія» з підлітками провела бібліотекар Олена Іванцова. Дві команди хлопців і дівчат змагалися в грі, показували свої знання української мови. Перемогу здобула команда хлопців, адже вони найбільш правильніше давали відповіді і швидше справилися із завданнями.
    Конкурс читців «Живе поезія у слові» виявив найкращих декламаторів. Ними стали: Олена Ковальова, Ганна Сергієнко, Андрій Барабицький.
    Всі учасники заходу отримали солодкі призи.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Твори талановитих дітей Тростянеччини ввійшли до літературної збірки

     В Тростянецька публічна бібліотека пройшов святковий захід приурочений випуску літературного альманаху. На протязі майже трьох місяців ...