четвер, 14 листопада 2013 р.

А на тім рушникові вся доля моя



       Український рушник… З вишитими квітами, зірками, птахами… Від сивої давнини і до наших днів, у радості й горі він був і є невід’ємною часткою нашого життя та побуту. Його порівнюють з піснею, вишитою нитками на полотні.
      14 листопаду 2013 року в комп’ютерній залі районної бібліотеки для учнів    10 –А класу СШ № 5 бібліотекарі читальної зали Наталія Кулібаба та Олена Іванцова провели урок народознавства «А на тім рушникові вся доля моя».
Бібліотекарі розповіли учням про майстерність вишивання рушників, їх призначення, символіку. Вся ця розповідь супроводжувалася слайд-презентацією.
       Підліткам, особливо дівчаткам, було цікаво дізнатися про те, що вишивати рушники, сорочки матері навчали своїх дітей змалку довгими осінніми та зимовими вечорами. Багато народних пісень, легенд і переказів складені про рушник. Саме про те, як мати стала рушником розповідається в легенді яку повідала учням Олена Іванцова.
       Про рушник писали видатні поети: Андрій Малишко, Олесь Гончар та багато інших. Тож, окрасою уроку народознавства стали вірші, які звучали впродовж усього заходу.
        По завершенні старшокласники переглянули виставку рушників місцевої майстрині Дацько О.С.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Тростянецькій публічній бібліотеці проходять заняття для дітей з особливими освітніми потребами

Ми віддавна проводили заняття для діток з особливими освітніми потребами, але вже протягом кількох місяців з дітками займається кваліфікован...