суботу, 30 березня 2013 р.

Семінар для сільських бібліотекарів



     30 березня на базі районної бібліотеки відбувся інструктивно-методичний семінар для сільських бібліотекарів  “Робота з бібліотечним фондом: комплектування, облік, збереження та списання”. Відкрила семінар методист Ольга Лук'янова.  Вона наголосила на тому, що сучасна бібліотека є інформаційним центром, який виконує  завдання вільного і необмеженого доступу до інформації і збереження її джерела.
   Саме тому темою, якій присвятили свій семінар бібліотекарі, була тема обліку документів як запорука їхнього збереження та ефективного використання.
   Завідувачка відділу комплектування та обробки літератури Олена Гієнко нагадала присутнім  про види та форми обліку бібліотечних фондів, а також детально зупинилася на особливостях вилучення документів з фонду і його перевірці. Саме ці бібліотечні процеси викликають найбільше труднощів у бібліотекарів.
   Сільським бібліотекарям  було презентовано методичні рекомендації “Робота з бібліотечними каталогами”. Велику зацікавленість у присутніх викликали відповіді на запитання, стосовно ведення каталогів.
       Йшлося на семінарі і про пошук шляхів оновлення фондів в умовах недофінансування і про альтернативні шляхи їх поповнення.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Твори талановитих дітей Тростянеччини ввійшли до літературної збірки

     В Тростянецька публічна бібліотека пройшов святковий захід приурочений випуску літературного альманаху. На протязі майже трьох місяців ...