четвер, 21 березня 2013 р.

Поезії не змовкне джерело


  У час, коли розквітає весна на землі, до нас приходить чарівне святоВсесвітній  день поезії. Божественна поезія торкається сердечних струн, розкриває неосяжні глибини художнього таланту митців, веде в край високого натхнення.


         За рішенням ЮНЕСКО свято всіх поетів відзначається 21 березня починаючи з 1999 року. Цю традицію підтримали  і працівники районної бібліотеки ім.Л.Українки. Саме в цей день  у читальній залі  звучали чарівні ритми поетичних голосів на поетичному святіПоезія, ти сила чарівна, що музикою серце надихає”, на який завітали поети, любителі поезії і читці. Присутні мали прекрасну нагоду доторкнутися до творчості  тростянецьких поетів: Олени Штанько, Олега Торяника, Раїси Кумейко, Тетяни Андрійченко, Василя Залавського. Щиро і натхненно вони читали свої поезії, в яких відбиваються найсокровенніші думки, найзаповітніші мрії, найглибше і найвиразніше знаходять свій вияв почуття.
            Неперевершено звучали пісні на слова  місцевих поетів, музику до яких написав композитор-початківець Леонід Григорець. Леонід Андрійович має унікальний дар  відшукувати у віршах звучання мелодії, що згодом проявляється в нотних рядках.  Саме поезії  земляківОлени   Штанько, Анатолія Гробова, Юлії Сміян, Марини Юшкової, Людмили Ісаєвої надихнули його  до написання музики. Автор сам грає на баяні і тому прикрасив захід майстерним виконанням музичних творів.
          Це свято — торжество Весни, Поезії й Музики.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Тростянецькій публічній бібліотеці проходять заняття для дітей з особливими освітніми потребами

Ми віддавна проводили заняття для діток з особливими освітніми потребами, але вже протягом кількох місяців з дітками займається кваліфікован...