вівторок, 5 лютого 2013 р.

І для ветеранів комп'ютер — це легко




      Стереотип, що інформаційні технології — це привілей молоді, лишається у минулому. На початку лютого в районній бібліотеці  почали працювати  комп'ютерні курси, які набули неабиякої популярності серед  тростянчан різного віку.
         Колектив районної бібліотеки, один з перших в області, ініціював безкоштовні комп'ютерні курси “Комп'ютер — це  легко”, які є однією з найцікавіших пропозицій для найменш захищених категорій населення.
   З 5 лютого в інформаційному центрі бібліотеки розпочалися заняття, де користувачі отримують початкові знання з комп'ютерної грамотності. А стало це можливим  після отримання комп'ютерного обладнання  бібліотеками РЦБС,  завдяки програмі “Бібліоміст” та підтримці районної влади. Після цього розпочався новий етап в роботі  цих бібліотечних закладів. Бібліотеки якісно змінили свою діяльність і перетворилися на сучасні інформаційні центри, які успішно впроваджують інноваційні послуги.
        Курс з основ комп'ютерної грамоти розрахований на один місяць навчання і передбачає 16 годин. Заняття проходять двічі на тиждень. Навчання проводить бібліотекар комп'ютерного центру  Наталія Кулібаба, яка пройшла спеціальну підготовку при  обласній бібліотеці ім.Н.Крупської. Їй допомогають бібліотекар Олена Іванцова та інженер-програміст Сергій Світенко.  На даний час  навчається дві групи  по 6 чоловік, у більшості — це жінки пенсійного віку, але є ї два чоловіки. Всі разом із задоволенням оволодівають  новими для себе знаннями.
       Курси стали дуже популярними. Адже уміння працювати з комп'ютером є просто необхідним в епоху ХХІ століття і це відчувають люди різного віку.  Про це говорять і відвідувачі курсів.
       Одна з них — Марія Дмитрівна Могилка. Їй 68 років, але вона допитлива і активна. Жінка ще працює і знання комп'ютера їй необхідні для роботи. Тож і вирішила скористатися можливістю безкоштовно навчатися.  Марії Дмитрівні трохи складно, але жінка не втрачає оптимізму опанувати комп'ютер не тільки самій, а й допомогти у цьому своїй правнучці.
            Анні Климентіївні Єрмак  67 років. “Вчусь, щоб не відставати від життя, крокувати у ногу з часом,  — говорить  вона. Мені хочеться навчитися користуватися Інтернетом, щоб знаходити потрібну інформацію. Власного комп'ютера у мене поки що не має,  але, можливо, купимо ноутбук у  5складчину із знайомим”.
           Пенсіонерку  Галину Федорівну Наріжну також цікавить Інтернет. Їй це потрібно, щоб допомагати донці - студентці, а ще для спілкування з друзями. Як бачимо, люди будь - якого віку не втрачають цікавості до життя у його різних проявах та жагу до знань і в цьому їм допомагає бібліотека.
       Бібліотека і надалі продовжує набір людей  для занять, оскільки є багато бажаючих опанувати комп'ютер. Зараз триває запис  на курси, які відбудуться у квітні. З цього приводу  потрібно звертатися у комп'ютерну залу бібліотеки або за телефоном: 5-19-91.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Твори талановитих дітей Тростянеччини ввійшли до літературної збірки

     В Тростянецька публічна бібліотека пройшов святковий захід приурочений випуску літературного альманаху. На протязі майже трьох місяців ...