вівторок, 29 січня 2013 р.

Любіть Україну, як вірні сини


                              Любіть Україну, як вірні сини,
                              Віддати життя їй готові,
                              Як юні сини, що життя віддали
                              Під Крутами всі, як  герої.
            Крутисумна, але велична сторінка літопису нашої державності. Ця подія стала символом українського відродження. У 1918 р.  гімназісти та  молоді студенти стали на захист рідної країни. Їх подвигце зразок героїзму та мужності для наступних поколінь.
        Вшанувати пам'ять героїв Крут в Інтернет-залі районної бібліотеки зібралися учні 9-А класу СШ1 разом з класним керівником, вчителем історії М.В.Шаповал.
   Спільно була проведена година історичної пам'ятіЗгадаймо юність, що горіла в Крутах”. Під час заходу звучали розповіді про події 29 січня 1918 року, згадували молодих юнаків, які ціною власного життя намагалися відродити незалежну соборну Україну. Розповіді перепліталися віршами П.ТичиниПам'яті тридцяти, В.СтельмахаКрути,  Богдана-Ігоря АнтоничаУ січневе свято, П.Шкраб'юкаБій під Крутами, О.Олеся  Сіються , стеляться білі сніги..., виконувалися пісні.
            Присутні  переглянули відеофільмиПам'яті героїв Крут,Бій під Крутамита ознайомилися  з виставкою -реквієм  Вони загинули за волю України, де представлені документи , історичні матеріали, дослідження, періодичні видання.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Тростянецькій публічній бібліотеці проходять заняття для дітей з особливими освітніми потребами

Ми віддавна проводили заняття для діток з особливими освітніми потребами, але вже протягом кількох місяців з дітками займається кваліфікован...