середу, 23 січня 2013 р.

Грінченківські читання в бібліотеці


      Є імена, які з гордістю вимовляє, пам'ятає і шанує людство. До них належить й ім'я великого українця Бориса Дмитровича Грінченка, якому в цьому році виповнюється 150-років від дня народження.

      З метою вшанування пам'яті великого Просвітителя українського народу, 23 січня в Інтернет-залі районної бібліотеки відбулася літературно-музична композиціяЗа правду, за волю все зможу знести. На захід були запрошені учні 9-Б класу СШ № 2 разом з вчителем української мови та літератури З.В.Ільчишиною та класним керівником В.Г.Мартиненко.
       Ведучі свята Алла Новікова, Наталія Пономаренко познайомили присутніх з біографією Бориса Грінченка. Їх розповіді яскраво ілюстрували головні віхи життєвого шляху, літературної, публіцистичної, науково-громадської діяльності митця. 
   Під час заходу присутні мали можливість ознайомитися з творами видатного письменника, доторкнутися до чистоти, поетичності його літературних образів. Яскравим було читання поезій Б.Грінченка старшокласниками Богданом Тарасюком, Олександром Вєтковим,  Каріною Шатравенко, Каріною Фесун, Олексієм Арнаутовим.
     Нікого не залишила  байдужим інсценівка байки  “Сорока” у виконанні Мирослава Шило, Аліни Сердюк та Володимира Костенка та пісня “Вночі на могилі”, на слова Бориса Грінченка, музику талановитого композитора К.Стеценка..
     Дуже зацікавив присутніх відеофільм “Борис Грінченко. Настина читанка”. Вони уявно змогли побувати в школі с.Олексіївка, що на Луганщині, де  вчителював Борис Грінченко та здійснити подорож до  його музею.
    Наприкінці  заходу було презентовано книжкову  виставку-портрет “Вартовий рідного слова”, в експозиції якої представлено понад 15 примірників літературних джерел із творчої спадщини письменника.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Тростянецькій публічній бібліотеці проходять заняття для дітей з особливими освітніми потребами

Ми віддавна проводили заняття для діток з особливими освітніми потребами, але вже протягом кількох місяців з дітками займається кваліфікован...