середу, 2 січня 2013 р.

Новорічно-різдвяні свята в бібліотеці




      З нетерпінням, надіями та сподіваннями чекають на новорічно-різдвяні свята і дорослі і малі. Адже це, мабуть, найчарівніший час року, коли люди поринають в атмосферу дива і дарують собі та своїм близьким незабутню казку.
      Ось і працівники відділу обслуговування районної бібліотеки підготували для своїх користувачів цікаві новорічні заходи.
      Для учнів 7-го класу СШ №2 напередодні Нового року бібліотекарі Алла Новікова, Наталія Пономаренко провели новорічний серпантин «Сніжний літопис новорічних традицій», під час якого підлітки не лише дізналися про святкування Нового року в інших країнах світу,але й брали участь в різних конкурсах,вікторинах. Наприклад, у конкурсі «Новорічна ялинка» найактивнішими виявилися снігурка Аня Ошкадьорова та «ялинка» Дьомін Едуард. Найкращою паперовою «мумією» змогли порадувати своїх однокласників Юлія Мошковська  та Олег Міщенко . Найвлучнішим «стрільцем» виявився Дмитро Галушко, а сніжинки, виготовлені учнями класу, ще й досі прикрашають книжкову ялинку  в бібліотеці, яка була створена на абонементі. Ця, напрочуд гарна ялинка, стала прикладом того, як можна зберегти природу.
    Новий рік  цікавий не лише подарунками, а й традиціями ворожіння. Саме з метою приєднання підлітків до культурної спадщини народу була відкрита тематична поличка «Світ новорічних ворожінь».




    Відвідувачів абонементу радують цікаві книжкові виставки «Новорічні фантазії» та «Радуйся, земле! Син Божий народився!»,адже на їх полицях кожен зможе знайти собі книгу за смаком. Читачі не залишилися байдужими до роботи бібліотекарів, а й самі долучилися до святкового оформлення книгозбірні. Кравченко Надія Олександрівна прикрасила виставку власноруч вишитими іконами Ісуса Христа, Діви Марії з немовлям та рушником.
     Читальна зала бібліотеки перетворилася на справжнісіньке новорічне диво. Завітавши туди, наче потрапляєш у казку: око відвідувача порадують зимові пейзажі, серед яких багато тростянецьких. Сама зала перетворилася на кімнату Діда Мороза, оскільки вабить читачів не лише літературою, а й іграшками, серпантином, незвичайною чарівною ялинкою.
    Бібліотечна Інтернет-зала дарує своїм відвідувачам  віртуальний світ виставки «Зимові свята та обряди».


Немає коментарів:

Дописати коментар

Твори талановитих дітей Тростянеччини ввійшли до літературної збірки

     В Тростянецька публічна бібліотека пройшов святковий захід приурочений випуску літературного альманаху. На протязі майже трьох місяців ...