середу, 1 березня 2017 р.

Слово і час Леоніда Глібова



   5 березня виповнюється 190 років від дня народження видатного українського письменника, поета, байкаря, видавця та громадського діяча Леоніда Глібова.
    Саме з нагоди ювілею  байкописця  працівники районної бібліотеки провели для учнів 8-го класу спеціалізованої школи № 1 День інформації «Леонід Глібов: український Езоп».
     У рамках заходу відбувся літературний вечір-портрет «В байках і ліриці живе його душа». Учні познайомилися з життям та творчістю талановитого ніжного поета-лірика, блискучого байкаря, творця дитячих загадок, улюбленця дітвори минулого століття.  Завдяки Леоніду Івановичу українська байка досягла найвищого розвитку. З його імям повязане остаточне утвердження в українському письменстві жанру реалістичної байки. Яскравим прикладом цього були байки: «Лебідь, Щука і Рак»,  «Зозуля й Півень», «Жаба й Віл», «Охрімова свита», «Синиця» та інші, які звучали на заході.
   Школярі мали можливість познайомитися з  книжковою виставкою «Неперевершений байкар». Бібліограф Зоя Каруна зробила огляд представленої літератури та презентувала бібліографічну пам’ятку «Чарівник української байки».
      Байкам Леоніда Глібова непідвласний  час, вони актуальні завжди. З них ми вчимося мудрості, духовності, життєвого досвіду. 





Немає коментарів:

Дописати коментар

Твори талановитих дітей Тростянеччини ввійшли до літературної збірки

     В Тростянецька публічна бібліотека пройшов святковий захід приурочений випуску літературного альманаху. На протязі майже трьох місяців ...