вівторок, 12 квітня 2016 р.

Творча зустріч у бібліотеці



   Цікава і незабутня зустріч  відбулася нещодавно в районній бібліотеці. До книгозбірні завітав історик, етнограф, краєзнавець, лауреат  премій імені Миколи Хвильового та Василя Стуса, почесний громадянин міста Лебедин Борис Ткаченко.
   На цю довгоочікувану зустріч до книгозбірні були запрошені  місцеві краєзнавці, ветерани міста, члени поетичного клубу «Ліра» та всі бажаючі.
   Відомий краєзнавець охоче поділився  своїм багатим життєвим досвідом, розповів про свої книги, яких у нього десять, звернув увагу на цікаві та малознані факти з історії України, привідкрив куліси своєї творчої лабораторії.
   Приємним здивуванням і щирою вдячністю був для письменника організований бібліотекарями Скайп-зв’язок з його давніми друзями і поціновувачами  таланту,  відомими українцями – письменником, публіцис- том, доктором філософських наук, завідувачем кафедри журналістики Національного педуніверситету імені Драгоманова Віктором Жадько та заслуженим економістом України, громадським діячем Олександром Сугоняко. Вони повідали історію свого знайомства з Борисом Ткаченком, поділилися роздумами про його творчість та наголосили на величезному її значенні для нащадків
«Сумщині  дуже повезло з Борисом Івановичем,– сказав  Віктор Жадько,–     важливо, щоб його книги  доходили до читача.».
  «Борис Ткаченко – це гордість Сумщини, це людина, яка не боїться будь-якої правди»,– наголосив, звертаючись до учасників зустрічі, Олександр Сугоняко.
     Слово мали  і присутні  в залі – краєзнавці Микола Артюшенко, який особисто не був знайомий з Борисом Ткаченком, але його твори добре знає, Олег Шелест, громадські діячі Ольга Степанко та Олексій Ломака.
      В доброзичливій і невимушеній  атмосфері промайнуло близько трьох годин творчої зустрічі, на згадку  про яку автор подарував бібліотеці дві останні свої книги – «Важка стежка до Бога» та «З ким ти воюєш, брате?». Остання публікується  в обласній  газеті «Сумщина». Вдячні учасники  заходу  побажали знову зустрітися  у стінах бібліотеки.








Немає коментарів:

Дописати коментар

Тростянецькій публічній бібліотеці проходять заняття для дітей з особливими освітніми потребами

Ми віддавна проводили заняття для діток з особливими освітніми потребами, але вже протягом кількох місяців з дітками займається кваліфікован...