четвер, 17 вересня 2015 р.

Книга з автографом відомого британського нейрохірурга - в районній книгозбірні




  Нещодавно директор Тростянецької центральної районної бібліотеки Людмила Єфремова повернулася з Львівського бібліотечного форуму та 22 Міжнародного  книжкового  « Форуму видавців у Львові»  з цінним придбанням, книгою Генрі Марша, відомого британського нейрохірурга. Вперше в Україні, на форумі, було  презентовано його книгу  «Історії про життя, смерть та хірургію головного мозку» у перекладі нейрохірурга Андрія Мизака. Мемуари вийшли  у «Видавництві Старого Лева».  Генрі Марш – не професійний письменник,  як більшість гостей Форуму, а нейрохірург,  відомий своєю методикою оперування мозку, за яку він був удостоєний Ордена Британської імперії. У 2014 році Генрі Марш видав книгу мемуарів «Do No Harm: Stories of Life, Death and Brain Surgery».  Мемуари одразу стали бестселером, а літературні критики відмітили «елегантний стиль» автора. На автограф-сесії у книгарні Старого Лева Людмилі Єфремовій вдалося не тільки отримати автограф від автора, а й  зав’язати з ним розмову про творчість видатного письменника М.Булгакова  і, зокрема, його «Записки юного врача». З’ясувалось, що Генрі Марш не тільки добре знайомий з творами  великого Булгакова, а й високо цінує його професійні якості, як лікаря за освітою. Директор книгозбірні запевнила британського лікаря в тому, що і його книга знайде свого читача на Тростянеччині, і що тепер кожен бажаючий зможе взяти її в місцевій книгозбірні.
   Поповнились книжкові фонди також новою книгою сучасної української письменниці Марії Матіос «Майдан», Ірен  Роздобудько «Ґудзик-2», Ліни Костенко «Записки сумасшедшего». Отже, запрошуємо всіх на гостини  до районної бібліотеки!

Немає коментарів:

Дописати коментар

Тростянецькій публічній бібліотеці проходять заняття для дітей з особливими освітніми потребами

Ми віддавна проводили заняття для діток з особливими освітніми потребами, але вже протягом кількох місяців з дітками займається кваліфікован...