середу, 11 березня 2015 р.

І знову свято Кобзаря



    В історії є імена, які з гордістю вимовляє, пам’ятає і шанує все людство. До них належить й ім’я великого українського Кобзаря – Тараса Григоровича Шевченка.
   Вшановуючи пам'ять національного генія українського народу, бібліотекарі районної бібліотеки спільно з бібліотекарем спеціалізованої школи №5 Людмилою Саєнко організували і провели конкурс читців-декламаторів «Кобзарева струна не змовкає». В конкурсі взяли участь учні 8-А та 9-Б класів цієї школи.


     Перш ніж розпочати читання поезій, бібліотекар Олена Іванцова нагадала присутнім, що березневі дні – то Шевченкові дні, коротко розповіла про видатного Кобзаря, про його невмирущу славу. А потім, немов сам Шевченко своїми творами промовляв до присутніх.

   Шанувальники творчості великого митця читали поезії: «І виріс я на чужині», «Думка», «Мені тринадцятий минало», «Заповіт», «Причинна», «Минають дні, минають ночі», «Гомоніла Україна». Вірші декламували: Єлизавета Сокрута, Микола Олійник, Ельвіра Калініченко, Олександр Семененко, Єлизавета Єфремова, Олександр Скалига, Ауріка Барздова, Ярослав Ісаєв.
      Голова журі вчитель української мови та літератури ,Валентина Кудря підвела підсумки конкурсу та оголосила переможців.
   Перше  місце посіла Діана Столяренко за артистичне виконання поезії «І мертвим і живим, і ненародженим землякам моїм», друге  місце отримала Єлізавета Сокрута за поезію «Доля», третє – Даря Фінгарет за поезію «Чого ти ходиш на могилу?»
   Бібліотекарі подякували учасникам поетичного конкурсу та нагородили їх солодкими призами.

1 коментар:

Анонім сказав...

цікаво

Дописати коментар

Твори талановитих дітей Тростянеччини ввійшли до літературної збірки

     В Тростянецька публічна бібліотека пройшов святковий захід приурочений випуску літературного альманаху. На протязі майже трьох місяців ...