четвер, 12 червня 2014 р.

Магія рукотворної краси користувачів



      Чудова атмосфера ніжності, краси, неперевершеності  панує на абонементі районної бібліотеки, де вже майже місяць діє виставка робіт користувачів. Тут широко представлена палітра  витворів талановитих рук народних умільців. Виставка  сяє самоцвітами талантів  Олени Штанько, Світлани Сенченко, Ольги  Колцун  та юної школярки спеціалізованої школи № 3 Валерії Кожушко.

            Молода дівчина Олена Штанько представила  свої роботи в техніці квілінг. Квілінг - це мистецтво створення композицій або об'ємні вироби зі смужок , які робляться з паперу. Олена з дитинства любила займатися творчою роботою, а з часом набула вже майстерності в техніці квілінг. Це стало її захопленням, яким вона займається останні роки. На виставці представлені 12  робіт - переважно квіти. Справжню майстерність і фантазію Олена продемонструвала  в роботах  «Сирень», «Лилии на воде», «Нежность», «Алый закат», «Розовая мечта», «Молодь за Україну» та інші.
          
  У наші дні великої популярністі набувають прикраси ручної роботи. Вироби із бісеру, що представила юна школярка Валерія Кожушко виглядають дуже  красиво й неповторно. Кожна з робіт має естетичну привабливість і оригінальність.А ще одне  хобі дівчини — малювання. Свої художні роботи Валерія писала здебільшого кольоровими олівцями. Вони просто вражають відвідувачів своєю теплотою і відвертістю. Перша поціновувачка і порадниця для дівчинки — це її бабуся. Саме  вона і  запропонувала Валерії показати свої  творчі доробки  відвідувачам бібліотеки.
            Нещодавно виставка  поповнилася ще одними дивовижними витворами местецтва. 

Це орігамі — вироби, що складаються з різноманітних фігурок з паперу. Ольга Колцун звичайний аркуш паперу перетворила на прекрасного лебедя,  вазу , ромашку , чайний сервіз. Робота над цими виробами вимагає досить багато часу, але результат  того вартий.


        
   Досить  красиво  і майстерно виглядають вишиті картини, які представлені кількома роботами релігійної тематики. Це  вишивки Світлани Сенченко. Вишиті образи  святих неначе зазирають в душу кожному глядачеві. Майстриня вивчає народні традиції вишивання, на основі яких створює авторські  вироби - серветки, картини.
            Дивлячись на роботи наших користувачів, які наповнені яскравими барвами, радістю, душевним теплом,  розумієш, що це справжній талант, даний Богом. І якщо ви завітаєте на виставку, то переконаєтеся  в цьому самі.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Тростянецькій публічній бібліотеці проходять заняття для дітей з особливими освітніми потребами

Ми віддавна проводили заняття для діток з особливими освітніми потребами, але вже протягом кількох місяців з дітками займається кваліфікован...