четвер, 24 квітня 2014 р.

Юридичний компас молоді




          Правова освіта підростаючого покоління – одне з найважливіших завдань нашого сьогодення. Адже без знання права молодій людині  вступати в життя дуже складно. Кожен юний громадянин України повинен володіти хоча б необхідним мінімумом правових знань, знати свої права і обов’язки, які покладає на нього законодавство, знати, як і куди звертатися за захистом.
        24 квітня в читальній залі районної бібліотеки була проведена надзвичайно цікава та актуальна година права «Бережи мене закон» для учнів 10-х класів спеціалізованої школи №2. На захід були запрошені правники: старший прокурор прокуратури Тростянецького району Сергій Володимирович Жмурко та начальник районного управління юстиції Володимир Тимофійович Пилипець. Сергій Володимирович розповів молоді про роботу прокуратури, про адміністративні правопорушення, кримінальну відпові- дальність, судимість, про те, як уникнути тенет злочинності – ось неповний перелік питань, розглянутих під час зустрічі. А наприкінці  свого виступу, фахівець дав чіткі і аргументовані відповіді на запитання присутніх.
       Володимир Тимофійович познайомив учнів з діяльністю районного управління юстиції, з її структурними підрозділами та запропонував старшокласникам вступати до вищих навчальних закладів за правознавчими спе- ціальностями, адже вони дуже потрібні нашому району.
       Допомогти юнакам та дівчатам вільно орієнтуватися в складному вирі правових знань допомогла виставка - реко- мендація «Закони України - знайте, вивчайте, поважайте!»

Немає коментарів:

Дописати коментар

Тростянецькій публічній бібліотеці проходять заняття для дітей з особливими освітніми потребами

Ми віддавна проводили заняття для діток з особливими освітніми потребами, але вже протягом кількох місяців з дітками займається кваліфікован...