пʼятницю, 4 жовтня 2013 р.

Мерщій до бібліотеки позмагатися у спорті та інтелекті!



  Весело і гамірно у Тростянецькій районній центральній бібліотеці відбулося спортивно-інтелектуальне свято «Сильні, спритні та витривалі», в якому взяли участь юні користувачі бібліотеки.
   Мета заходу – сприяння інтелектуальному та фізичному розвитку молоді.
   На час свята бібліотека перетворилася на спортивний майданчик. Учасники мали змогу: переглянути відеофільм  «Шашки – гра інтелектуалів», присвячений розвитку шашкової гри в нашому місті; познайомитися з юними шашкістами-тростянчанами; взяти участь в майстер-класі з шашок, який провів кандидат в майстри спорту, відомий в місті шашкіст Олег Торяник.


   Родзинкою свята був онлайн-турнір з шашок між користувачами районної бібліотеки та користувачами Новгородської і Боромлянської сільських бібліотек-філій, який став можливим завдяки доступу до Інтернету, як в районній бібліотеці, так і в сільських філіях.
Переможцями онлайн-турніру стали користувачі районної бібліотеки – учні СШ № 5 Анатолій Гринін, Юрій Яновицький та Максим Кальченко
   «Бібліотека сьогодні – це не лише традиційна видача книжок, а й сучасний інформаційний центр інтелектуального і фізичного розвитку особистості, що має безкоштовний доступ до Всесвітньої мережі та володіє інноваційними технологіями, - говорить директорка Тростянецької бібліотеки Людмила Єфремова. Сьогодні ми багато чого можемо запропонувати своїм користувачам.»
    «Дуже добре, що бібліотеки, навіть сільські, володіють інноваційними технологіями, - підсумував Олег Торяник. Це робить їх привабливими для користувачів різного віку. Найбільш вимоглива категорія – це молодь. Вона чекає від бібліотеки нових і креативних форм роботи. І ми бачимо, що  сучасні бібліотеки, завдяки технологіям , можуть їм це дати. Сьогодні ми в цьому переконалися. Наше свято відбулося і згуртувало усіх, кого зігріває спортивний азарт.»
   Цікавими були і веселі старти. Всі бажаючі взяли участь у спортивних конкурсах, іграх. Вони змагалися у перетягуванні канату, стрибках на скакалці, бігали на швидкість, грали з м’ячем, метали списа.
Переможців і переможених тут не було. Юні учасники мірялися  інтелектом та силою  не для нагород, а для хорошого настрою.




Немає коментарів:

Дописати коментар

Твори талановитих дітей Тростянеччини ввійшли до літературної збірки

     В Тростянецька публічна бібліотека пройшов святковий захід приурочений випуску літературного альманаху. На протязі майже трьох місяців ...