четвер, 15 серпня 2013 р.

Ліки навколо нас




           Лікувати - означає відбирати в  організмі
            шкідливе і додавати те, чого не вистачає.
                                                                                 Гіппократ
   Люди завжди опікувалися тим, як зберегти своє здоров я, підвищити працездатність, подовжити період активного довголіття.  Нині в потоці знань про природу важливе місце посідають знання про лікарскі рослини, їхню цілющу дію. І хоч арсенал медицини постійно поповнюється лікарськими припаратами, рослини залишаються цінним скарбом для лікування, інтерес до них зростає.
    Останнім часом вийшло багато книг, медичних пам’ яток, журнальних статей про лікарські властивості рослин.
    15 серпня  на абонементі районної бібліотеки користувачам був представлений перегляд літератури «За здоров ям? – до бібліотеки!». Тут бібліотекарі підібрали книги, які запропонують різноманітні способи лікування захворювань народними методами. Багато книг розповідають про найпоширеніші в медицині лікарські рослини, та про їх використання в народній медицині та лікувальній практиці. Також даються рекомендації щодо збирання і сушіння сировини, культивування цілющих рослин на присадибних ділянках.
    Сподіваємося, що читачів зацікавлять деякі оригінальні відомості про описані рослини, пояснення їх назв, застосування в побуті, народному господарстві, в тому числі медоносні властивості, а також певні історичні дані.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Тростянецькій публічній бібліотеці проходять заняття для дітей з особливими освітніми потребами

Ми віддавна проводили заняття для діток з особливими освітніми потребами, але вже протягом кількох місяців з дітками займається кваліфікован...