пʼятницю, 12 червня 2020 р.

Як залучити іноземні інвестиції в Тростянецьку громаду?

В Тростянецькій публічній бібліотеці пройшов семінар-тренінг за участі викладачів Сумського аграрного університету та фахівців Тростянецької міської ради.
Ще у 2018 році, коли Тростянецька міська ОТ формувала стратегію розвитку громади, однією з першочергових цілей цієї стратегії стало залучення інвестицій, створення бренду громади, розвиток міської та сільських територій. Тобто залучення інвестицій та інвестиційна політика нерозривно пов’язані з розвитком територій і є важливою складовою їх соціально-економічного розвитку.
Важливу роль у залученні інвестицій відіграє фаховий підхід до пошуку інвесторів, формування з ними партнерських зв’язків, створення сприятливого інвестиційного клімату в громаді.
Саме цим питанням і був присвячений семінар, який провели сьогодні викладачі Сумського національного аграрного університету для фахівців Тростянецької міської ради та громадський активістів.
Роль інвестицій та інвесторів у місцевому економічному розвитку; просування інвестиційних можливостей громади; інвестиційні проєкти (бізнес-плани) громади; важливість кваліфікованих кадрів для місцевого економічного розвитку; важливість брендінгу громади та інших стратегічних комунікацій – ці важливі для розвитку спроможності нашої громади теми обговорювалися на семінарі.
Багато корисної, нової інформації донесли до учасників семінару викладачі СНАУ: Вікторія Медвідь - професор кафедри економіки, доктор економічних наук, доцент; Олександр Ковбаса - кандидат економічних наук, доцент; Світлана Терещенко - завідувач кафедри економіки та підприємництва, доктор економічних наук, доцент.
Учасники семінару попрацювали в групах й виконали завдання на тему «Інвестиційна привабливість Тростянецької міської ОТГ».
Наприкінці заходу співробітники СНАУ запросили на навчання – на магістерський курс «Економіка місцевого розвитку» зацікавлених осіб, які працюють у сфері стратегічного планування територій, залучення інвестицій, підвищення ефективності використання ресурсного потенціалу територій.







Немає коментарів:

Дописати коментар

Твори талановитих дітей Тростянеччини ввійшли до літературної збірки

     В Тростянецька публічна бібліотека пройшов святковий захід приурочений випуску літературного альманаху. На протязі майже трьох місяців ...