пʼятницю, 6 вересня 2019 р.

ЛУНАЄ ПОЕЗІЯ В БІБЛІОТЕЦІ!!!


5 вересня в Тростянецькій публічній бібліотеці в приміщенні мультифункціонального простору відбулося засідання літературно-поетичного клубу «Ліра»  на тему «День народження нашого міста».
Музично-поетичне дійство модерувала голова клубу Олена Іванівна Штанько, яка уособлює поетичне гроно старшого покоління тростянчан.
      Прекрасним доповненням цієї зворушливої зустрічі став музичний виступ самобутнього композитора Леоніда Григорця, який написав багато пісенних творів на вірші членів клубу. Один з них пролунав в цей день:
«Край ты мой Тростянец
Создан ты для счастья.
Моя пристань, судьба и венец…
Для меня ты один Тростянец
       На засіданні виступили десять авторів-ліристів.  Кожен з них ознайомив залу зі своєю творчістю на тематику осені, літа і війни на Сході. Звучала поезія Сергія Єсеніна і дагестанських поетів.
      Особливо вразила поезія «на чужині» із майбутньої збірки віршів уродженки Тростянця Тетяни Андрійченко. Вже має в своєму арсеналі дві видані книжки!!! Тематика творчості всебічна, але особлива увага приділяється смутку в віршах:  «Грусть – неотъемная черта моих стихов. На мой взгляд, поэзия невозможна без грусти, как и сама жизнь». Процитую один з віршів:
«Я кудись немов птаха лечу
За таємним покликанням серця
І про щось сокровенне мовчу
Про те, за чим серце так б
ється.

Я мандрую світами, я вдалеч іду,
Тільки небо одне наді мною,
Вічне НЕБО… Чого ще знайду?
Лиш блакиті небес і покою…»
     Непомітно сплинули майже чотири години поетичної феєрії. Хочу сказати, що ця зустріч залишиться в серцях кожного, хто був присутнім, і мрії всіх учасників про спільну книжку віршів обов’язково здійсниться.







Немає коментарів:

Дописати коментар

Твори талановитих дітей Тростянеччини ввійшли до літературної збірки

     В Тростянецька публічна бібліотека пройшов святковий захід приурочений випуску літературного альманаху. На протязі майже трьох місяців ...