пʼятницю, 27 жовтня 2017 р.

Бібліотеки і децентралізація влади: тримаємо руку на пульсі

   Тростянецькі бібліотекарі та завідувачка бібліотеки Боромлянської ОТГ взяли участь у тренінгу «Робота  РR – клубів бібліотек в умовах децентралізації», який днями пройшов на базі Охтирської центральної районної бібліотеки у рамках проекту Пульс «Моя громада – мій добробут»  для бібліотечної спільноти області.
    Мова йшла про те, які нові виклики стоять перед бібліотеками в умовах створення об’єднаних територіальних громад і як бібліотеки як інформаційні центри можуть формувати позитивне ставлення мешканців своїх громад, до реформи місцевого самоврядування.
   Ментор заходу Олена Костриця детально  виклала нові можливості бібліотек в умовах децентралізації, навчала присутніх як ефективно взаємодіяти з регіональними ЗМІ, інформувати про успішні практики місцевого самоврядування. Адже, як зазначив присутній на тренінгу староста  Рибальського старостинського округу  Ігор  Савков: «Спроможність громади залежить  від обізнаності та розуміння її членів реформи місцевого самоврядування».
    Учасники тренінгу освоїли основні правила написання прес-релізів та піар-діяльності в соціальних мережах. Кінцевим результатом роботи стало створення групи «Бібліотеки Сумщини» у мережі Facebook.
    Ольга Сайко, бібліотекар майбутньої Тростянецької ОТГ зауважила: «Для себе дізналась багато корисного, зрозуміла, що піар-клуби покликані підвищити обізнаність мешканців і моєї громади про реформи місцевого самоврядування, щоб стала наша ОТГ спроможною і сильною».





Немає коментарів:

Дописати коментар

Тростянецькій публічній бібліотеці проходять заняття для дітей з особливими освітніми потребами

Ми віддавна проводили заняття для діток з особливими освітніми потребами, але вже протягом кількох місяців з дітками займається кваліфікован...