пʼятницю, 25 березня 2016 р.

Бібліотека – платформа національно-патріотичного виховання



    25 березня 2016 року в районній бібліотеці пройшов семінар на тему: «Національно-патріотичне виховання за- собами бібліотеки» за участю сільських бібліотекарів району.
         Відкрила семінар директорка районної книгозбірні Людмила Єфремова. У своєму виступі очільниця закладу торкнулася «Стратегії розвитку бібліотечної справи в Україні до 2025 року» та наголосила на важливості бібліотечного впливу на становлення громадянської позиції патріота незалежної країни.
         Методист Ольга Лук’янова зупинилась на особливостях діяльності бібліотек в даному напрямі на сучасному етапі, а також презентувала  методичний посібник щодо організації в бібліотечних закладах заходів патріотичного спря- мування.
         Про зміни в деяких розділах систематичного каталогу повідомила бібліотекар сектору комплектування і обробки літератури Олена Гієнко.
         Провідний бібліограф Зоя Каруна розповіла про необхідність відкриття нових рубрик в краєзнавчій картотеці, ведення краєзнавчих тек про наших земляків в зоні АТО, про зміни стосовно термінології  ВВ війни та зробила бібліографічний огляд новинок літератури патріотичної тематики. Бібліограф наголосила: «Краєзнавство є дієвим засобом патріотичного виховання».
         На героїко-патріотичному вихованні наймолодших користувачів бібліотек зупинилась заступник директора Раїса Михайлюченко. Вона ознайомила бібліотечних фахівців з дитячими конкурсами, оголошеними на 2016 рік республіканською і обласною бібліотеками.
         А ще, всі учасники семінару долучилися до благодійної акції по зібранню коштів на лікування хворої дитини постійних користувачів бібліотеки, які мають обмежені можливості.
         Після закінчення семінару на бібліотечних працівників чекали практичні навчання по створенню сторінок сільських бібліотек в соціальних мережах, зокрема на Facebook.





Немає коментарів:

Дописати коментар

Твори талановитих дітей Тростянеччини ввійшли до літературної збірки

     В Тростянецька публічна бібліотека пройшов святковий захід приурочений випуску літературного альманаху. На протязі майже трьох місяців ...