четвер, 23 квітня 2015 р.

На прикладах мужніх вчиться молодь



26 квітня минає 29 років  з часу Чорнобильської трагедії. Українці повинні пам’ятати всіх тих, хто вступив в боротьбу з некерованим реактором, і ціною свого життя, свого здоров’я зупинили розповсюдження смертоносного смерчу. На їх прикладах сучасна молодь вчиться мужності і героїзму.
         Напередодні цієї сумної дати в читальній залі районної бібліотеки пройшла вахта  пам’яті «Лелека Чорнобиля чорний над нами летить», на яку були запрошені учні 10-А класу спеціалізованої школи № 5 та ліквідатор наслідків аварії на ЧАЕС, наш земляк Володимир Борисович Сумченко.
         Ведучі заходу Алла Новікова та Олена Іванцова  за допомогою сучасних інформаційних технологій  відтворили факти трагічної весни 1986 року, розповіли про події тієї квітневої  ночі, коли стався вибух, згадали безпосередньо  про наших земляків-ліквідаторів, які в екстремальних умовах не рахувалися ні з чим, без відпочинку, не маючи спеціального спорядження, ризикуючи здоров’ям виконували поставлені завдання.
Одним  з цих відважних людей є  Володимир Сумченко. Учні мали   можливість отримати відповіді на питання, які виникали під час зустрічі. Присутні переглянули уривки з документального фільму «Чорнобиль -25 років поспіль» знятого Ігорем  Василенком про поїздку до Чорнобильської зони групи тростянецьких ліквідаторів через 25 років. Серед них був і Володимир Борисович. Школярі були щиро вдячні гостю за цікаву та змістовну розповідь.
26 квітня - це день пам’яті, день скорботи і роздумів. Саме цього дня у багатьох країнах світу сотні дзвонів перегукнуться з чорнобильським на знак памяті про загиблих, запалають свічки у храмах, зазвучать молитви.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Тростянецькій публічній бібліотеці проходять заняття для дітей з особливими освітніми потребами

Ми віддавна проводили заняття для діток з особливими освітніми потребами, але вже протягом кількох місяців з дітками займається кваліфікован...