четвер, 13 листопада 2014 р.

Остапу Вишні - 125 років



    13 листопада вся Україна відзначає 125-ту річницю від дня народження відомого українського письменника-сатирика, гумориста, нашого земляка Остапа Вишні (псевдонім Павла Михайловича Губенка). Саме про нього Олесь Гончар сказав: «Мабуть, з часів Котляревського не сміялась Україна таким життєрадісним, таким іскрометним сонячним світлом, яким вона сміється знову в прекрасній творчості Остапа Вишні».
   Щоб ушанувати пам'ять нашого незабутнього сміхотворця бібліотекарі районної бібліотеки Алла Новікова та шкільної Ольга Колцун провели для учнів 10-го класу спеціалізованої школи №2 вечір-портрет «Я сміявся і плакав з любов’ю». Старшокласники перегорнули сторінки життя Остапа Вишні, познайомилися з його творчим шляхом, побродили вслід за ним польовими й лісовими стежками, послухали розповіді друзів – бувалих мисливців і рибалок.

    А деяких героїв гумориста навіть побачили на власні очі. Учні підготували свої найулюбленіші жарти, гуморески і взяли участь в гумористичному конкурсі «Людям насміх». Дзвінкий і запальний сміх лунав під час виконання гуморесок: «Сон на користь»; «Як засмажити коропа»; «Як я рибу ловив». Гуморески читали: Ганна Заікіна, Ольга Овчаренко, Денис Синявський. Саме вони і стали переможцями конкурсу.
   Школярі із цікавістю переглянули відеоролик «Життєвий шлях Остапа Вишні»
   Для користувачів бібліотеки напередодні дня народження гумориста оформлений ювілейний календар «Остапу Вишні -  125 років».




Немає коментарів:

Дописати коментар

Тростянецькій публічній бібліотеці проходять заняття для дітей з особливими освітніми потребами

Ми віддавна проводили заняття для діток з особливими освітніми потребами, але вже протягом кількох місяців з дітками займається кваліфікован...