четвер, 4 липня 2013 р.

Сумський міжрегіональний ярмарок



    3-4 липня 2013р. у Науковій бібліотеці  Української  академії банківської справи відбувся перший міжрегіональний ярмарок “Бібліо- течні інновації для громад: створюємо майбутнє”.
    Протягом двох днів  учасники з Сумської, Полтавської, Київської та Чернігівської областей представляли експозицію унікальних бібліотечних проектів. Сумську область пред- ставляли: обласна Наукова бібліотека, Охтирська районна бібліотека,  центральна міська бібліотека м.Суми та Тростянецька районна централізована бібліотечна система .

  Тростянецька  бібліотечна система представляла проект Боромлянської сільської бібліотеки-філії “За полуницями в бібліотеку”, суть якого полягає в наступному:  завдяки Інтернету  та доступу до новітніх інформаційних технологій в Боромлянській сільській бібліотеці був створений  клуб любителів-городників “Боромлянські полуниці”, який  займається  популяризацією вирощування полуниці-ягоди - бренду села. Головою клубу є Н.О.Чіннікова, яка вже багато десятиліть займається вирощуванням полуниці і після появи в бібліотеці Інтернету стала постійною її користувачкою. Згодом навколо неї об'єдналося багато однодумців з улюбленої справи і на сьогодні клуб налічує 15 постійних членів. Засідання проводяться щоквартально. Учасники клубу за допомогою Інтернету дізнаються про сучасні технології вирощування ягоди, способи виведення нових сортів, шукають друзів - однодумців, обмініються досвідом.
     На стенді Тростянецької бібліотеки були представлені  фотографії роботи клубу, вирощування полуниці, унікальні фотографії з історії зародження  полуничної справи в с.Боромля,  представлений сам проект в електронному вигляді, друкована продукція Тростянецької РЦБС. “Фішкою” експозиції була свіжа полуниця.

.


    Крім інших учасників, велику зацікавленість стенд викликав у директора програми “Бібліоміст” Матея Новака та виконавчого директора Української Бібліотечної Асоціації Ярослави Сошинської.  Свої лайки вони віддали саме боромлянському проекту.







Немає коментарів:

Дописати коментар

Тростянецькій публічній бібліотеці проходять заняття для дітей з особливими освітніми потребами

Ми віддавна проводили заняття для діток з особливими освітніми потребами, але вже протягом кількох місяців з дітками займається кваліфікован...