пʼятницю, 7 грудня 2012 р.

ПРЕЗЕНТАЦІЯ У БІБЛІОТЕЦІ




     7 грудня у центральній районній бібліотеці відбулася презентація   посмертного видання «Запах землі» - збірки поезій відомого поета, журналіста, громадського діяча земляка  Володимира Шелестюка , присвяченої 70-річчю з дня його народження. Поетична збірка вийшла завдяки друзям автора — відомим у місті краєзнавцям братам Олегу Григоровичу та Володимиру Григоровичу Шелестам. Саме Володимир Шелест більше року упорядковував видання — збирав поетичні рядки, робив комп'ютерний набір та верстку, макетування, художнє оформлення  збірки. Проте, коли робота була  вже завершена, видати її не було можливості через брак коштів. Так  минали роки. З єдиним, сигнальним екземпляром збірки ознайомилося вже чимало читачів. І кожен давав схвальну оцінку віршуванням, висловлював побажання, аби книга таки побачила світ. І от, у переддень ювілею поета брати Шелести видали книгу на власний кошт. Поки що це лише 70 примірників , які видавці презентували  в бібліотеки міста, сподіваючись на підтримку меценатів, щоб в подальшому збільшити тираж.
         На презентацію книги свого товариша і колеги по перу  прийшли місцеві літератори, шанувальники  його творчості, сім'я, молодь. Багато теплих слів -спогадів про ювіляра було сказано Олегом Шелестом, поетами Василем Залавським та Ольгою Степанко. Це люди, які близько були знайомі з Володимиром Шелестюком — разом працювали, поділяли захоплення. У кожного з них в пам'яті він залишився щирим і людяним, чесним і справедливим, непримиримим до  чужої байдужості і черствості. Не можуть не захоплювати  й поетичні рядки цієї людини . Учням місцевої школи № 3, яку у свій час закінчив поет, вдалося передати всю глибину таланту автора, щирість його душі.

       Присутня на заході  талановита місцева поетеса Тетяна Андрійченко читала свій власний вірш  «Поетам», присвячений поету-земляку.
     Із захопленням  слухали присутні спогади дружини Володимира Шелестюка Наталії Андріївни та сина Олександра. Рідні не приховували хвилювання від того, що їх чоловіка і батька пам'ятають і люблять, дякували організаторам та видавцям збірки.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Тростянецькій публічній бібліотеці проходять заняття для дітей з особливими освітніми потребами

Ми віддавна проводили заняття для діток з особливими освітніми потребами, але вже протягом кількох місяців з дітками займається кваліфікован...