четвер, 8 листопада 2012 р.

Зоря моєї мови



8 листопада, з нагоди Дня української писемності та мови в СШ № 2 для учнів 7 класу  була проведена лінгвістична  подорож “Скільки років нашій мові”. Бібліотекарі районної бібліотеки  ознайомили молодь з виникненням писемності, показали красу і багатство рідної мови, її різноманітні можливості, довели що рідна мова  - це духовна святиня, найбільший і найдорожчий скарб людства. На заході працівники бібліотеки читали поезії та гуморески; звучали записи  українських пісень “Українська мова” на слова В.Самійленка,  Д.Павличка. 
    Підлітки мали можливість  показати себе знавцями української мови в мовознавчому турнірі “Без мови рідної, юначе , й народу нашого нема”. Вони активно брали участь в конкурсах та вікторинах, пригадували прислів'я та приказки про мову. Переможці одержали солодкі призи.
     По закінченню заходу, молодь переглянула  книги на літературній полиці “Зоря моєї мови”, які висвітлюють історію української писемності та значення рідної мови для нащадків.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Тростянецькій публічній бібліотеці проходять заняття для дітей з особливими освітніми потребами

Ми віддавна проводили заняття для діток з особливими освітніми потребами, але вже протягом кількох місяців з дітками займається кваліфікован...