четвер, 16 червня 2016 р.

Бібліотека – інформаційний майданчик для переселенців



   Районна  бібліотека, працюючи в тісному партнерстві з соціальними службами,  продовжує бути  для тимчасово переміщених  осіб своєрідним майдан- чиком, де відбуваються різні соціальні ініціативи.
   Ось і нещодавно, команда фахівців, які опікуються проблемами переселенців в області, вирішували назрілі гострі питання переселених осіб на круглому столі, який проходив у книгозбірні в рамках спільного проекту «Соціально-правовий захист, життєзабезпечення та екстрена підтримка постраждалих від конфлікту груп населення південного сходу України», що спрямований на захист громадян, які були  вимушені залишити окуповані та небезпечні території. Його учасниками стали близько 40  вимушених переселенців, які мешкають у нашому районі.
   У заході взяли участь: радник міністерства соціальної політики в Сумській області Оксана Іванцова, голова правління  ГО  «Самаритяни Сумщини» Владислав Лазаренко, правозахисник центру безкоштовної юридичної допомоги Володимир Виноградов.
   На круглому столі було порушено  багато гострих проблем  тимчасово переміщених осіб щодо реєстрації, надання соціальної допомоги, житлові питання, працевлаштування та багато інших.
   У свою чергу, бібліотекарі продемонстрували учасникам заходу свій власний ресурс - блог КЗ «Тростянецька ЦРБ», на якому представлений «Кейс інформаційної допомоги переселенцям», а також  інформаційно-просвітницькі заходи, які  проводить бібліотека для користувачів даної категорії.
   Адміністрацією бібліотечного закладу були обговорені можливості співпраці з ГО «Самаритяни Сумщини» в написанні проектів, які б покращили життя тимчасово переміщених осіб та  адаптували б цих людей до тростянецької громади.





Немає коментарів:

Дописати коментар

Тростянецькій публічній бібліотеці проходять заняття для дітей з особливими освітніми потребами

Ми віддавна проводили заняття для діток з особливими освітніми потребами, але вже протягом кількох місяців з дітками займається кваліфікован...