середу, 25 квітня 2012 р.

ЧОРНОБИЛЬ — ТРАВА ГІРКА


           Горем і болем увійшов у життя українського народу Чорнобиль, що розділив долю людей  на “ до” і “після”. Година пам'яті “Сьогодні нас зібрав загальний біль — біль пам'яті про 26 квітня”, що відбулася в Бібліо-Інтернеті  районної бібліотеки з учнями 9 -х класів спеціалізованої школи № 2, перенесла учасників заходу в події 26-річної давнини.
           Бібліотекарі відділу обслуговування Алла Новікова та Наталія Пономаренко розповіли присутнім про страшну екологічні катастрофу,її наслідки, про пожежників та ліквідаторів аварії на ЧАЕС. Ціною свого здоров'я, а нерідко  і життя ліквідатори закрили від радіації собою країну і весь світ. Серед них  більше 400 наших земляків. От і цього дня на захід були запрошені ліквідатори аварії на ЧАЕС  В.Т.Рябуха та В.С.Линець. Вони розповіли школярам про ті часи, які їм довелося пережити в Чорнобилі та Прип'яті, про перебування в Чорнобильській зоні, про боротьбу з наслідками аварії. Та час іде. Там вони боролися з невидимим ворогом — радіацією, тепер боряться за своє виживання. Кожен з них отримав свою дозу радіаційного опромінення і це позначилося на  здоров'ї, зокрема, не  припиняються до цього часу головні болі.
            Учні подякували ліквідаторам за цікаві розповіді, побажали їм міцного здоров'я, щастя.
            Під час заходу були переглянуті відеофільми “Чорнобиль. Дні випробувань”, “Чорнобиль. Ліквідатори аварії на ЧАЕС”.
            Присутні мали можливість ознайомитися з літературою на книжковій виставці- диспуті “Чи засвоїв світ Чорнобильський урок?”

Немає коментарів:

Дописати коментар

Тростянецькій публічній бібліотеці проходять заняття для дітей з особливими освітніми потребами

Ми віддавна проводили заняття для діток з особливими освітніми потребами, але вже протягом кількох місяців з дітками займається кваліфікован...