четвер, 1 грудня 2016 р.

Убережи себе від СНІДу

   1 грудня відзначається Всесвітній день боротьби зі СНІДом. Цей день став одним з найбільш визнаних міжнародних днів здоров’я і важливою можливістю для підвищення рівня обізнаності про це захворювання.
   Відкрити очі на глобальну проблему людства, достукатися до серця кожної людини та нагадати про небезпеку і профілактику небезпечної хвороби намагалися працівники районної бібліотеки, організувавши зі старшокласниками спеціалізованої школи №5 годину  запитань та відповідей «Чи можна вберегтися від СНІДу». На захід була запрошена заступник головного лікаря  з дитинства та пологової допомоги Олена Петрівна Міхно. Вона, з точки зору медицини, розповіла учням про ВІЛ і як він передається; чи можна захиститися від ураження ВІЛ-інфекцією та інфекціями, що передаються статевим шляхом; де можна пройти обстеження, або, в разі інфікування ВІЛ, отримати медичну допомогу.
   Підлітки мали можливість поспілкуватися з фахівцем і отримати професійні відповіді на питання стосовно проблеми СНІДу.

   Після надто важкої, жахливої інформації, яку почули молоді люди, просто неможливо не вибрати життя. Тож,  нехай кожна людина до кінця усвідомить усю небезпеку, яку несе СНІД, і зробить усе можливе, щоб уберегти себе і своїх близьких від цієї страшної  інфекції.


Немає коментарів:

Дописати коментар

Тростянецькій публічній бібліотеці проходять заняття для дітей з особливими освітніми потребами

Ми віддавна проводили заняття для діток з особливими освітніми потребами, але вже протягом кількох місяців з дітками займається кваліфікован...