вівторок, 2 серпня 2022 р.

Фізична безпека дітей під час війни

Діти потребують зараз особливої турботи та уваги. Через невеликий життєвий досвід і особливості дитячої психіки їм загрожує більше небезпек — фізичних та психоемоційних — ніж дорослим. Водночас існують інструменти, які дозволяють мінімізувати ризики та вберегти фізичне та психічне здоров’я дитини. Сьогодні користувачі Тростянецької бібліотеки дізнавалися про важливі правила безпеки під час війни.

Як уберегти дитину від мін та вибухівки? Що робити, якщо дитина опинилася на замінованій ділянці? Як поводитися при виявленні невідомих предметів? Корпус військових капеланів Християнської служби порятунку м. Суми провели інформаційну бесіду з дітьми та батьками та розвіяли міфи про вибухонебезпечні речовини.

КОРИСНІ ПОСИЛАННЯ ЗА ТЕМОЮ

·       Мультфільм ЮНІСЕФ Україна про мінну безпеку: https://www.youtube.com/watch?v=V5JZWI8TrEY....

·  Курс з інформування про ризики вибухонебезпечних предметів від освітнього проєкту «Стопміна» https://stopmina.dk/.

·       Посібник для самостійного вивчення населенням способів захисту від надзвичайних ситуацій та дій у разі їх виникнення від Державної служби України з надзвичайних ситуацій https://drive.google.com/.../1hnxYclffAZ0jOrLFUCfs.../view.

·       Новий бот «Дитячий лікар на війні» від Центру протидії дезінформації при РНБО України, де можна отримати безоплатну онлайн-допомогу від дитячих лікарів з усієї України https://t.me/childrens_doctor_at_war_bot.

Бережіть себе і перемога буде за нами!




Немає коментарів:

Дописати коментар

Твори талановитих дітей Тростянеччини ввійшли до літературної збірки

     В Тростянецька публічна бібліотека пройшов святковий захід приурочений випуску літературного альманаху. На протязі майже трьох місяців ...