вівторок, 14 січня 2020 р.

ВИВЧАЄМО ПОТРЕБИ ЖИТЕЛІВ ГРОМАДИ У СОЦІАЛЬНИХ ПОСЛУГАХ

В умовах децентралізації, в країні триває реформування у сфері надання соціальних послуг. Найбільш важливі для людей послуги у соціальній сфері передаються на найближчий до населення рівень влади – до органів місцевого самоврядування – в об'єднані територіальні громади.
У нашій Тростянецькій громаді значна кількість жителів має потребу в різних соціальних послугах і право на їх отримання, відповідно до законодавства України. Соціальних послуг потребують люди поважного віку, дорослі та діти з інвалідністю, учасники АТО, люди, що втратили роботу, ті, хто постраждав від насильницьких та протиправних дій та інші категорії громадян, що потрапили у складні життєві обставини.
Найважливіші потреби жителів нашої громади в соціальних послугах, їх організація та якісне надання сімям та окремим особам - такі питання обговорювалися на засіданні фокус-груп. Вони працювали 11 січня в приміщенні Тростянецької публічної бібліотеки. Робота фокус-груп пройшла в конструктивному руслі та була насичена активними дискусіями та ідеями.
У заході взяли участь керівники та представники установ та організацій Тростянецької громади та району, які є надавачами соціальних послуг і тростянчани, які мають право на їх отримання.
Засідання фокус-груп пройшли в рамках проєкту «Розвиток соціальної згуртованості в Україні шляхом посилення регіонального та місцевого соціального захисту внутрішньо переміщених осіб, ветеранів та інших осіб, які постраждали від конфлікту», який реалізує Благодійна організація «Благодійний фонд «Стабілізейшен Суппорт Сервізес» за фінансової підтримки Посольства Великої Британії в Україні.





Немає коментарів:

Дописати коментар

Тростянецькій публічній бібліотеці проходять заняття для дітей з особливими освітніми потребами

Ми віддавна проводили заняття для діток з особливими освітніми потребами, але вже протягом кількох місяців з дітками займається кваліфікован...