середу, 14 вересня 2016 р.

Реквієм по Бабиному Яру



14 вересня, в рамках відзначення трагічної дати – 75-ти річних роковин початку розстрілів євреїв Києва в урочищі Бабин Яр та вшанування пам’яті загиблих, в районній бібліотеці для дорослих пройшов історичний урок пам’яті «Бабин Яр – біль нашої пам’яті», за участі старшокласників СШ №5.
Бабин Яр – це всесвітньо відоме місце трагедії, що стало символом Голокосту, найбільший інтернаціональний цвинтар в Україні. Злочини в Бабиному Яру перевершили всі відомі до цього часу трагедії. 29 вересня 1941 року нацисти тут розстріляли більше ста тисяч громадян Києва, більшість з яких були євреями. Серед невинно закатованих були і тисячі українців, росіян, людей інших національностей.
Інформація з історії масових розстрілів у Бабиному Яру з залученням відеоматеріалів і фотодокументів заціка- вили та схвилювали учнів. Пам'ять про жертв нацистської трагедії вшанували хвилиною мовчання.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Твори талановитих дітей Тростянеччини ввійшли до літературної збірки

     В Тростянецька публічна бібліотека пройшов святковий захід приурочений випуску літературного альманаху. На протязі майже трьох місяців ...