пʼятницю, 20 лютого 2015 р.

Дихайте вільно!



       Нещодавно в Тростянецькій районній бібліотеці розпочалася масштабна акція-програма  допомоги нашій громаді з подолання головних факторів ризику життя пересічного громадянина нашого суспільства: куріння, вживання алкоголю, надлишкова вага, СНІД.
       Перша «неділя страху», як жартома назвали її учасники програми, присвячена боротьбі з курінням, яке захопило,що найстрашніше, жіночу половину людства та дітей. Громадськість б’є на сполох,бо жінки - це майбутні матері,а діти - генофонд нашої української нації.
       Саме зберегти його і взявся благодійний фонд ”Краще життя”, засновником якого являється Український гуманітарний інститут.
Перший цикл складається із 5-ти тренінгів, які проходять щоденно для набраної групи бажаючих позбутися цієї згубної звички.
       Хочеться відмітити,що у наш непростий час, з такими складними обставинами в країні, коли стрімко зростають  ціни і куплена пачка цигарок бє по кишені цілій родині, така допомога наступила саме вчасно. Скільки бажаючих чоловіків і жінок, які, до речі, раніше оминали стіни нашої книгозбірні, тепер заполонили її читальну залу. І всі вони ждуть саме допомоги та порозуміння та ще й безкоштовно, тому, що традиція надання безкоштовних послуг у бібліотеці зберігатиметься і надалі.
        Це і є доказом єднання громади і книгозбірень і, за словами директорки районної книгозбірні Людмили Єфремової, незаперечним залишається той факт, що саме бібліотеки сьогодні стали активними осередками вирішення нагальних проблем суспільства. Саме зараз бібліотечні заклади активно реагують на ці проблеми і надають допомогу у їх вирішенні.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Тростянецькій публічній бібліотеці проходять заняття для дітей з особливими освітніми потребами

Ми віддавна проводили заняття для діток з особливими освітніми потребами, але вже протягом кількох місяців з дітками займається кваліфікован...