пʼятницю, 30 травня 2014 р.

Бібліотечні фонди – це актуально!



   Питання бібліотечних фондів в умовах децентралізації бібліотечної системи на сьогодні є чи не найголовнішою проблемою для бібліотекарів району. Саме тому темою, якій нещодавно присвятили учбово-практичний семінар бібліотечні працівники, була тема обліку, збереження бібліотечного фонду та його передача на баланс сільських рад.
   Розпочався семінар виступом директорки районної бібліотеки Людмили Єфремової, яка ознайомила присутніх з діючими нормативно-правовими доку- ментами, що стосуються інвентаризації фондів, книго- забезпеченості населення.
   З аналізом стану бібліотечних фондів сільських бібліотек, правилами списання, інвентаризації виступила бібліотекарка сектору комплектування та обробки літератури районної бібліотеки Олена Гієнко.
   Обговорювалось також питання обліку книг, прийнятих від користувачів взамін загублених та питання членства сільських бібліотекарів у профспілці бібліотечних працівників.
   Результатом роботи семінару став «круглий» стіл, на якому бібліотечними працівниками району були обговорені актуальні питання діяльності бібліотек в новому статусі.


  

Немає коментарів:

Дописати коментар

Тростянецькій публічній бібліотеці проходять заняття для дітей з особливими освітніми потребами

Ми віддавна проводили заняття для діток з особливими освітніми потребами, але вже протягом кількох місяців з дітками займається кваліфікован...