понеділок, 19 травня 2014 р.

Відроджені імена Сумщини



  Сьогодні в духовну скарбницю нашого народу повертається багато несправедливо репресованих і забутих імен. Повертається, насамперед , їхня творчість, яка має пізнавальне і естетичне значення і яка ще послужить багатьом поколінням.
      18 травня у читальній залі районної бібліотеки пройшов День краєзнавства “Відроджені імена Сумщини”, присвячений вшануванню пам'яті  репресованих1937-1938рр. Бібліотекар Наталія Пономаренко розповіла присутнім про письменників Сумщини, які стали жертвами беззаконня в роки культу особи. Це Іван Багряний, Остап Вишня, Василь Басок, Гнат Кучмай, Микола Макаренко, Никанор Онацький , Андрій Панів, Олександр Соколовський, Андрій Хвиля та інші.
      До уваги користувачів був представлений перегляд літератури “Із забуття — в безсмертя”.  Наприкінці заходу провідний бібліограф Зоя Каруна презентувала  бібліографічний покажчик  “Відроджені імена Сумщини”.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Твори талановитих дітей Тростянеччини ввійшли до літературної збірки

     В Тростянецька публічна бібліотека пройшов святковий захід приурочений випуску літературного альманаху. На протязі майже трьох місяців ...