понеділок, 14 жовтня 2013 р.

Нащадки козацької слави



   14 жовтня щорічно відзначається День українського козацтва. Козацтву належить особливе місце в історії України та в історичній пам'яті українського народу. Воно, козацтво, було тією силою, яка активно впливала на історію України XVII – XVIII ст.
       Саме цій даті була присвячена година козацької звитяги «Козацьку бунтівливу вдачу, нам лишили предки з давнини», яку бібліотекарі Алла Новікова та Наталія Пономаренко  провели для учнів 8,9 класів спеціалізованої школи №3. Під час заходу підлітки змогли розширити свої уявлення про феномен козацтва, що в українців асоціюється з такими поняттями, як честь, героїзм, воля, вірність, патріотизм. Школярі дізналися про мужніх ватажків козацтва, про козацько-лицарські традиції і самі змогли позмагатися, показати себе у витривалості, взявши участь в лицарському турнірі «А ну,який з тебе козак?». 
 Пройшовши гідно всі випробування, козаки (Усачов Богдан, Сторчун Владислав, Іваницький Сергій та інші учні) були нагороджені медалями «Почесний козак» та солодкими призами. Вони показали, що насправді достойні тих славних лицарів, запорозьких козаків, оборонців рідної землі.
      До Дня українського козацтва  в районній бібліотеці на абонементі оформлена книжкова виставка «Українське козацтво: відгомін віків».




  

Немає коментарів:

Дописати коментар

Тростянецькій публічній бібліотеці проходять заняття для дітей з особливими освітніми потребами

Ми віддавна проводили заняття для діток з особливими освітніми потребами, але вже протягом кількох місяців з дітками займається кваліфікован...