пʼятницю, 25 жовтня 2013 р.

28 ЖОВТНЯ - День визволення України від німецько-фашистських загарбників.

     28 жовтня 1944 року назавжди залишиться в пам’яті нашого народу. Близько 70-ти років віддаляє нас від буремних воєнних  подій. Для історії не багато, а для людини - майже все життя.
      Напередодні в Тростянецькій районній бібліотеці відбулася історична година «В боях за Україну» для учнів 10-х класів спеціалізованої школи №2.
      Присутніх привітала бібліотекар читальної зали Олена Іванцова, яка нагадала про ключові битви за визволення рідного краю, про людські втрати і те лихо, яке  принесли окупанти на нашу землю.
    На захід була запрошена Н.І. Римаренко, чиє дитинство пройшло в роки війни. Вона не воювала, але добре знає що таке війна, бо на початок Великої Вітчизняної їй виповнилося 10 років. Ніна Іванівна поділилася спогадами про німецьку окупацію рідного міста, своє дитинство, роботу наших земляків в тилу ворога. Затамувавши подих діти слухали її розповідь.
Наприкінці  заходу О.Іванцова  запросила присутніх до перегляду виставки
«Фронтовики Тростянеччини - безсмертні сторінки історії», яка діє в читальній залі і присвячена  Дню визволення України від німецько-фашистських загарбників. Книги, альбоми, фотографії, газетно-журнальні статті, представлені на експозиції, допоможуть більше дізнатися про боротьбу нашого народу проти фашизму та вшанувати пам’ять наших дідів та прадідів.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Тростянецькій публічній бібліотеці проходять заняття для дітей з особливими освітніми потребами

Ми віддавна проводили заняття для діток з особливими освітніми потребами, але вже протягом кількох місяців з дітками займається кваліфікован...