пʼятницю, 11 жовтня 2013 р.

Тиждень правових знань в бібліотеці



       В умовах становлення  України, як суверенної і незалежної правової держави, особливо важливого значення набуває підвищення громадянами своєї правової культури.
    З 7 по 12 жовтня поточного року в нашому районі , як і по всій Україні, пройшов Тиждень правових знань. Відділ юстиції ,в тісній співпраці з  районною бібліотекою, організували і провели в читальній залі зустрічі, консультації для жителів міста.
   Бібліотека, виконуючи свою основну функцію — інформаційну, стала своєрідним посередником  між людьми, які потребують правових знань і спеціалістами, які займаються розповсюдженням цих  знань професійно.
    Безкоштовну первинну правову допомогу населенню надавали: начальник управління юстиції В.Т.Пилипець,  завідуючий державною нотаріальною конторою   О.Д.Гребіник , начальник відділу з виплат пенсй Л.І.Константна, головні спеціалісти цього відділу В.Н.Сідаш, І.О.Коломієць, головний спеціаліст відділу держземагенства в Тростянецькому районі Ю.С.Близнюк, спеціаліст управління праці та соціального захисту населення М.В.Голопьорова, адвокат О.В.Залавський

   Найбільше питань у громадян було до нотаріуса, адже на сьогоднішній день питання передачі майна у спадщину або прийняття спадщини стосуються  майже кожної людини.
       Приємною несподіванкою для мешканців сіл Станова, Боромля та Новгородське став Скайп-діалог із спеціалістами-правниками.  Сільські жителі    мали чудову нагоду  отримати ,не виїжджаючи  за межі села ,безкоштовні консультації з питань, що їх цікавили.
  “ Це важливо, коли кожен, минаючи черги в різних інстанціях, може швидко в режимі онлайн отримати відповідь на своє питання і чудово, що бібліотекарі втілюють в життя цю ідею. Адже бібліотека сьогодні є соціокультурним центром громади, служить для людей, особливо поважного віку, вогнищем стабільності, місцем інформаційної і психологічної підтримки», - говорить постійний користувач Новгородської сільської бібліотеки Євенко Василь Михайлович.
Спілкування зі спеціалістами показало, наскільки корисними і важливими є такі зустрічі.
            Бібліотека і надалі намагатиметься стати дієвим каналом правового інформування громадян.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Тростянецькій публічній бібліотеці проходять заняття для дітей з особливими освітніми потребами

Ми віддавна проводили заняття для діток з особливими освітніми потребами, але вже протягом кількох місяців з дітками займається кваліфікован...