пʼятницю, 8 лютого 2013 р.

Бібліотека і спорт — це здоров'я


    2013 рік проголошено Президентом України  «Роком фізичного здоров'я та екології в Україні ».
  Популяризація  спорту і здорового способу життя є одним із напрямків роботи бібліотечних закладів району. Сьогодні  робота бібліотек направлена на сприяння  виконанню  державної цільової соціальної програми «Молодь України на 2009-2015рр», програми   «Репродуктивне здоров'я нації до 2015р.»  та інших програм, які розкривають переваги здорового способу життя Книгозбірні намагаються об'єднати зусилля різних організацій, які опікуються цими питаннями у нашому місті.
    Так, нещодавно з ініціативи районної бібліотеки для дорослих, при укладенні партнерства з відділом освіти, молоді і спорту , районного спортивного клубу «Надія»   та «Клініки, дружньої до молоді » Тростянецької районної лікарні , у читальній залі бібліотеки пройшов урок здоров'я  «Спортом займатисяздоров'я набиратися!» для учнів 11-А класу спеціалізованої школи2 ( класний керівник В.С.Бєлокопитова ).
    Головною родзинкою заходу була участь чемпіона світу, п'ятиразового чемпіона України з гирьового спорту серед ветеранів, голови Сумського обласного осередку Федерації гирьового спорту України, тренера Віталія Васильовича Черкашина та його вихованців.
  Віталій Васильович розповів присутнім про гирьовий спорт, про його  розвиток і досягнення  на Тростянеччині. Старшокласникам дуже сподобалися відеоролики про цей вид спорту, про юних гирьовиків -дівчат. 
  Але найбільше враження на них справили виступи вихованців Віталія Васильовича - Олексія Обрусника, Андрія Горового , Владислава Кравченка, Романа Голуба, Івана Шевченка, які кидали 27 кілограмові гирі наче легенькі м'ячики. Вихованці Тростянецького районного спортивного клубу  «Надія » неодноразово приймали участь у різних спортивних змаганнях, захищали і підносили  авторитет району, області на міжнародній арені. Наприклад, Олексій Обрусник  встановив рекорд світу,  виконавши в ривку 220 підйомів гирі. Об'їхавши більшість областей України, наші юні гирьовики не раз стояли на вищих ступенях п'єдесталу.
    Під час заходу  учні також дізналися про те, що в нашому районі діють програми, що дають можливість пропагувати здоровий спосіб життя, відлучення дітей від вулиці та негативних звичок, залучення їх до занять фізичною культурою в спортивних секціях.
    Так, нашій країні потрібні здорові, щасливі молоді люди. Саме про це йшла мова на заході. Але, як же насправді  стати здоровим? З цього приводу поради старшокласникам надала психолог « Клініки, дружньої до молоді » Тростянецької районної лікарні  Ольга Миколаївна Сторожева, яка  розповіла  про вплив різних видів спорту на здоров'я людини і наголосила, що той, хто обирає для себе спорт, той обирає життя.
       Про роль бібліотеки у вихованні здорового способу життя та про створення при районній бібліотеці спортивно- інтелектуального клубу  «Фортуна » молоді розповіла методист районної бібліотеки Ольга Іванівна Лук'янова .
      Під час заходу була використана і бібліотечна форма роботи, співзвучна  спортивнійерудит -пенальті « Питання - відповідь - гол », яка дуже сподобалася школярам.  Вони швидко і правильно давали відповіді на поставлені питання. Найактивнішими були:  Вадим Панов, Сергій Терент'єв  та  Марина.Бєлокопитова.
      Бібліотекарі намагаються внести свій вклад у популяризацію здорового способу життя, що спонукає до пошуку більш ефективних форм і методів роботи

Немає коментарів:

Дописати коментар

Тростянецькій публічній бібліотеці проходять заняття для дітей з особливими освітніми потребами

Ми віддавна проводили заняття для діток з особливими освітніми потребами, але вже протягом кількох місяців з дітками займається кваліфікован...