четвер, 21 лютого 2013 р.

Золота повінь українського слова






Це матері мова.Я звуки твої
Люблю,  наче очі дитини…
О мово вкраїнська! ..Хто любить її,
То й любить мою Україну
В. Сосюра.



    21  лютого – Міжнародний  день  рідної мови. Мова – це найдивовижніше явище у світі, створене людством за всю його історію. Святкування Міжнародного дня рідної мови – добра традиція нашої бібліотеки. Це один з тих днів, коли кожен має змогу відчути себе частиною великого народу, не байдужого до рідної мови, до своєї землі, на якій народився й живе.
     Про те, скільки нерозгаданих таємниць, яка неповторна краса і могутня сила криється, здалося б, у найпростіших словах, що здатні зворушити людські серця, про силу і магічну красу поетичного та літературного слова говорилося під час літературно-музичної композиції «Мова - державна перлина, нею завжди дорожіть» для учнів 7-Б класу СШ №5, яку провели працівники районної бібліотеки Олена Іванцова та Наталия Кулібаба.
Також учні стали учасниками конкурсу «Найкращий знавець рідного слова» , пригадали українські приказки та прислівя, відгадували загадки, вислови про українську мову.
       Знайомилися з літературою, представлену на книжковій виставці «Державна мова: тривоги і сподівання»


Немає коментарів:

Дописати коментар

Твори талановитих дітей Тростянеччини ввійшли до літературної збірки

     В Тростянецька публічна бібліотека пройшов святковий захід приурочений випуску літературного альманаху. На протязі майже трьох місяців ...