пʼятницю, 31 березня 2017 р.

Бібліотека очима молоді



   Ось і завершився Тиждень дитячої та юнацької книги. Останнім його штрихом  стало підведення підсумків соціологічного дослідження серед молоді нашого міста. В анкетуванні «Сучасна бібліотека очима молоді», метою якого було  виявити думку молодих людей про бібліотечно-інформаційні послуги, з’ясувати причини відтоку з бібліотеки молодих користувачів, а також окреслити пріоритети розвитку бібліотеки на майбутнє, взяли участь  старшокласники спеціалізованих шкіл № 1, 3, 5.
      Майже всі респонденти є читачами районної бібліотеки і відвідують її  щомісяця, зазвичай, щоб взяти необхідну літературу, скористатися Інтернетом, відвідати бібліотечний захід. А ті, хто не є користувачами бібліотеки, здебільшого, не мають  вільного часу для відвідувань або все необхідне знаходять в Інтернеті.  На питання «чого їм бракує»,  молоді люди написали «сучасності», тобто, бібліотека повинна бути більш інноваційнішою, привабливішою, мати нову сучасну літературу з усіх галузей знань, з новими меблями, комп’ютерізованою, з електронними книгами та планшетами.
       Чи замінить електронна книга друковану, думки молоді розділилися 50 на 50. На їх думку,  друковака книга залишиться на віки , а з електронною - зручно.
       У анкетуванні взяло участь 50 респондентів юнацького віку.





Немає коментарів:

Дописати коментар

Тростянецькій публічній бібліотеці проходять заняття для дітей з особливими освітніми потребами

Ми віддавна проводили заняття для діток з особливими освітніми потребами, але вже протягом кількох місяців з дітками займається кваліфікован...