четвер, 2 лютого 2017 р.

Вечір романтичних почуттів



2 лютого 1897 року народився один із визначних українських поетів ХХ століття – Євген Маланюк.  Він є однією з найяскравіших постатей вітчизняної літератури, її безумовним класиком, що прагнув відродження української державності та нації. Доля його велична і драматична водночас.
Саме цій талановитій людині був присвячений вечір романтичних почуттів «Фатальне кохання Євгена Маланюка й  Наталки Лівицької», який провели для учнів 11-го класу спеціалізованої школи №2 працівники районної бібліотеки з нагоди 120- річчя від дня народження поета.
Бібліотекарі за допомогою мульти- медійного обладнання познайомили старшокласників з життєвим і творчим шляхом Євгена Маланюка та більш детальніше зупинилися на його романтичних стосунках з жінками, розповіли про дивовижну поетесу Наталію Лівицьку-Холодну, яка була єдиним справжнім коханням знаменитого поета.
Наталю з Євгеном поєднували невидимі для сторонніх очей духовні ниті. Вони залишили в житті одне одного незгладимий слід: він мучився її відмовою, вона – тим, що завдала йому такого болю…
Більш детальніше про самого Євгена Маланюка можна дізнатися в бібліотеці, де на абонементі оформлена літературна поличка «Невідомий  Євген Маланюк».


Немає коментарів:

Дописати коментар

Тростянецькій публічній бібліотеці проходять заняття для дітей з особливими освітніми потребами

Ми віддавна проводили заняття для діток з особливими освітніми потребами, але вже протягом кількох місяців з дітками займається кваліфікован...