понеділок, 13 лютого 2017 р.

Торкає пам'ять болісну струну....



        13 лютого в читальній залі районної бібліотеки відбувся вечір-зустріч «Були ми там, куди нас кликав час», присвячений вшануванню воїнів-інтернаціоналістів, на який, окрім гостей -  учасників бойових дій в Афганістані  Сергія  Сайка, Віталія Кузьменка, Валентина Ісаєва, були запрошені учні 8-х класів спеціалізованої школи № 3 разом з вчителями.                
    Піснею під гітару у виконанні Сергія Світенка  розпочався вечір, підтверджуючи, що на війні автомат і гітара завжди були поруч.
    Бібліотекарі перегорнули сторінки афганської війни, відлуння якої чорним смерчем пронеслося над просторами України та зачепило переважно родини простих українців, які віддали своїх, часто єдиних, синів до армії, не відаючи  через яке пекло їм доведеться пройти.
    Про суворі солдатські будні, про біль, сльози та страждання розповіли запрошені на вечір воїни-афганці. Їм навіть тепер важко згадувати і розповідати про ті страшні часи. Випробування Афганістаном… Це не високі слова, а сувора дійсність, палюче сонце зранку і холодні ночі, спекотний вітер-афганець, пісок, що не дає дихати
    Зі словами вдячності, шани, бурхливими оплесками та квітами завершилася зустріч з нашими героями – воїнами-інтернаціоналістами.
    До уваги всіх присутніх була представлена книжкова виставка – репортаж «Афганістан – вічний біль та неспокій ». Мета  виставки - на прикладі багатьох доль розповісти про справжній героїзм і дружбу, про сміливість і незалежність духу воїнів. Кожна книга наповнена думками,  переживаннями і спогадами.
    Афганська війна буде жити довго  в людській пам’яті , тому що її історія написана кров’ю солдатів і сльозами жінок та матерів, обелісками з жерстяними зірочками та піснями, які увірвалися в наше життя фронтовим вітром.





Немає коментарів:

Дописати коментар

Твори талановитих дітей Тростянеччини ввійшли до літературної збірки

     В Тростянецька публічна бібліотека пройшов святковий захід приурочений випуску літературного альманаху. На протязі майже трьох місяців ...