середа, 11 січня 2017 р.

Свято Куті в бібліотеці



  Нещодавно на абонементі бібліотекарі радували своїх користувачів народознавчою веселкою приготувань куті та запрошували присутніх продигустувати страви і пригощали узваром.
   Кутя з давніх-давен вважалася основною обрядовою стравою протягом усього періоду зимових календарних свят. Тож, кожна господиня по-особливому за своїм, тільки їй відомим рецептом, готувала кутю.
    Взагалі, для куті відбирають краще зерно пшениці і варять в глиняному горщику на джерельній воді. Спочатку доводять до кипіння на плиті, а потім ставлять в духовку.
   Подаючи до столу, кутю приправляють розтертим маком, розведеним на медовій ситі. Додають ще родзинки, насіння соняшника, ліщини, інші горішки та прянощі, солод.






Немає коментарів:

Дописати коментар

«Трансформація бібліотек в умовах територіальних громад»

Бібліотекарка з питань обробки та комплектування літератури Тростянецької публічної бібліотеки   Олена Гієнко долучилася до Онлайн-школи  ...