пʼятницю, 20 січня 2017 р.

Великий день єднання




    У тяжкій і тривалій боротьбі за національне визволення, утвердження власної державності український народ не раз переживав як гіркі, так і радісні події. Одна із сторінок  нашого минулого – боротьба народу за соборність своїх земель.
     Кожного року, 22 січня ми відзначаємо велике державне свято – День Соборності України. Цій знаменній події був присвячений  історичний урок- єднання  «Соборність держави – єднання народу», який працівники районної бібліотеки провели для студентської молоді професійно – технічного ліцею. Бібліотекарі  розповіли присутнім про історію цього свята, про здійснення вікової мрії, з якою жили і за яку умирали кращі сини України. Особливо акцентували увагу на історичних фактах, що передували злуці на обєднаному русі, який наприкінці 1918 – початку 1919 років охопив майже всю Україну.
         Зважаючи на сьогоднішні події в Україні, цей захід дуже актуальний. Урок єднання був змістовним і насиченим, бо молодих людей також хвилюють питання історії нашої країни. Неабияку зацікавленість у юнаків і дівчат викликали інформаційні листівки «Моя єдина Україна». Підлітки взяли участь у міні-флешмобі «Україна єдина»
         На останок бібліотекарі наголосили: «Це особливе свято має нагадати нам усім, що в якому б  куточку країни ми не  мешкали, якою б мовою не спілкувалися, яких би релігійних або політичних переконань не дотримувались – наші  серця об’єднані любов’ю до України».





Немає коментарів:

Дописати коментар

Тростянецькій публічній бібліотеці проходять заняття для дітей з особливими освітніми потребами

Ми віддавна проводили заняття для діток з особливими освітніми потребами, але вже протягом кількох місяців з дітками займається кваліфікован...