пʼятницю, 28 жовтня 2016 р.

Ольга Франко – наша землячка



   2016 – це рік  ювілею великого українського письменника, громадського діяча Івана Франка. До загальновідомої поважної Франкової дати можна додати  ще одну: 130 років тому поет поєднався  шлюбом  із Ольгою Хоружинською, яка  у дитячі та юнацькі роки проживала на Сумщині.
    У читальній залі районної бібліотеки для слухачів «Універси- тету третього віку» бібліограф Зоя Каруна провела День інформації  «Іван Франко і Сумщина».  Присутні дізналися багато цікавого про дружину письменника: її дитинство, студентські роки, зустріч з Іваном Франком, громадську діяльність та долю дітей.
   На заході був презентований бібліографічний дайджест «Іван Франко і Сумщина», який включає матеріали краєзнавчого характеру, а саме: «Ольга Франко - наша землячка», «Сумське коріння дружини Франка»,  «Вплив  великого Каменяра на формування світогляду видатних земляків», «Письменники та літературознавці Сумщини про Івана Франка».


Немає коментарів:

Дописати коментар

Твори талановитих дітей Тростянеччини ввійшли до літературної збірки

     В Тростянецька публічна бібліотека пройшов святковий захід приурочений випуску літературного альманаху. На протязі майже трьох місяців ...