вівторок, 25 жовтня 2016 р.

Все пам’ятає батьківська земля – і грім гармат, і визволення день



28 жовтня вся Україна      відзначає  72-у  річницю визволення України від фашистських загарбників. Але до цього дня потрібно було пройти кілометри шляху, спочатку відступаючи, залишаючи ворогам наші краї, а потім з новими силами, зібравшись кинутися на загарбників і вже гнати їх до кордону, не зупиняючись.
Щоб вшанувати всіх тих, хто боронив неньку Україну, 25 жовтня в читальній залі районної бібліотеки на героїко-патріотичні читання «Шляхами визволення України» зібралася молодь міста: старшокласники ЗОШ № 4, СШ № 2 та № 5.
На початку заходу бібліотекарі Алла Новікова та Наталія Пономаренко розповіли присутнім про тяжкий шлях визволення України, який тривав з 1942 по 1944 рік, згадали 28 жовтня 1944 року – дату, яка залишається найсвітлішим спомином у серці кожного громадянина України.
 Розпочала героїко-патріотич- ні читання  поемою Роберта Рождественського «Реквієм» учениця 10 класу спеціалізованої школи № 2 Олена Таран. Вірші воєнної тематики читали Аліна Турчина, Ліза Яценко, Світлана Беседіна, Валерія Євенко, Дмитро Подопригора, Денис Синявін, Анастасія Столяр, Яна Гаврилович.
Присутні вшанували хвилиною мовчання усіх, хто поліг за звільнення української землі, й тих, хто загинув на окупованій території, в концтаборах та фашистських катівнях.







Немає коментарів:

Дописати коментар

Тростянецькій публічній бібліотеці проходять заняття для дітей з особливими освітніми потребами

Ми віддавна проводили заняття для діток з особливими освітніми потребами, але вже протягом кількох місяців з дітками займається кваліфікован...