четвер, 25 лютого 2016 р.

Леся Українка і Сумщина



   До річниці народження всесвітньовідомої поетеси Лесі Українки  в рамках «Лесиного тижня» для учнів 10-11 класів спеціалізованої школи № 1 у районній бібліотеці пройшов День краєзнавства  «Приїздила Леся в Косівщину…».
    Ім’я Лесі Українки гідно увінчане на теренах Сумщини не лише як класика, що збагатила українську літературу і здобула світове визнання, а й людини, доля якої переплелася з цим краєм, околицею Сум – селищем Косівщина.

       Бібліограф Зоя Каруна зробила екскурс у ті часи, коли у 1889 році 18-річна поетеса приїздила в Косівщину лікуватися до народної лікарки Параски Богуш. Учні дізналися багато цікавого з особистого життя Лесі, а саме, що людиною, яка від першої зустрічі і до останніх днів письменниці стала їй однодумцем, вірним другом і  товаришем, був наш земляк, видатний музикознавець і фольклорист Климент Квітка, уродженець села Хмелеве під Ромнами.
  Старшокласники віртуально відвідали музей  Лесі Українки в Косівщині і  познайомилися з книжковою виставкою «Живе Лесине слово…» та краєзнавчою бібліографічною пам‘яткою «Леся Українка і Сумщина», яка  була підготовлена і випущена до ювілею Лесі.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Твори талановитих дітей Тростянеччини ввійшли до літературної збірки

     В Тростянецька публічна бібліотека пройшов святковий захід приурочений випуску літературного альманаху. На протязі майже трьох місяців ...