середу, 24 лютого 2016 р.

Лесин тиждень у бібліотеці



   У районній бібліотеці для дорослих, яка носить імя Лесі Українки проходить «Лесин тиждень», приурочений до 145-ї річниці від дня народження славетної  Лесі Українки. Аби гідно вшанувати пам’ять поетеси, яка досягла вершин світового письменства, у книгозбірні планується ряд  просвітницьких заходів зі старшокласниками СШ №1 та СШ№2. Розпочався Тиждень  літературно-музичною композицією «Крізь біль розлук і радість сторіч до нас озивається Леся». Провели її бібліотекарі у співпраці з дитячою музичною школою. Учасниками заходу стали учні 10-х класів СШ №5.
     Біографія Лесі Українки мелодійно перепліталася з декламацією її поетичних творів.  Зачаровуюче звучали такі до болю знайомі рядки: «Хто вам сказав, що я слабка», «Хотіла я тебе, мов плющ, обняти», «Ні долі, ні волі у мене нема». З невимовною тугою звучав лист Лесі до Сергія  Мержинського. Весь захід був пронизаний легким сумом, присутнім у ліричній поезії, глибокою любовю до рідної землі, неньки України. Особливу атмосферу в залі  створила музика, яку неперевершено виконували учні та викладачі дитячої музичної школи.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Твори талановитих дітей Тростянеччини ввійшли до літературної збірки

     В Тростянецька публічна бібліотека пройшов святковий захід приурочений випуску літературного альманаху. На протязі майже трьох місяців ...