вівторок, 8 вересня 2015 р.

08.09.2015р. - Відкриття VI Львівського бібліотечного форуму «Бібліотека-стратегія розвитку»



   Львів, на превеликий жаль, зустрів сірим ранком, нудним дощем та осіннім холодом. Не допомогла навіть і знаменита філіжанка львівської кави.

   Довго петляла старими львівськими вуличками, доки знайшла будинок Наукової бібліотеки Львівського національного університету імені Івана Франка. Вже здаля було видно і чути гомін бібліотечної спільноти всієї України - така її особливість. Дуже гостинно зустрів нас Василь Кметь – директор бібліотеки, ще й кандидат історичних наук до всього.


   Але зіркою першого дня форуму став Олександр Саврук, кандидат економічних наук, декан Києво-Могилянської Бізнес Школи з лекцією-презентацією «Стратегія розвитку суспільства», який популярно дав роз’яснення бібліотекарям-ділетантам в питаннях економіки, саму суть стратегії -  як інструменту дії.
   Це було настільки цікаво, що не хотілося переходити до чисто бібліотечних завдань і питань. Сподобалось не тільки мені, а всім присутнім. Лунали гучні оплески.
   Вся друга половина дня була присвячена секційним засіданням, майстер-класам, круглим столам.
   Я відвідала креатив-майстерню Першої Львівської Медіатеки, яку довго-предовго шукала по місту, на що були нарікання і других моїх колег -  неналежна реклама бібліотеки, а їй всього 1 рік. Довелося звернутися за допомогою до тростянецьких бібліотекарів, які знайшли телефон бібліотеки в Інтернеті.
   Лариса Нікіфоренко, начальник Управління соціокультурного розвитку регіонів Міністерства культури України  виступила з доповіддю «Стратегія розвитку культури в Україні».
   Дуже сподобався емоційний виступ Ірини Подоляк, народного депутата України, яка особисто «виплекала» проект Львівської Медіатеки. Вона наголосила на головному - все повинно робитися тільки для громади, її думка -найголовніше.
    
Ось і закінчився перший день. Важко після 28 годин в дорозі, але попереду вечірка від Української бібліотечної асоціації… Якщо хватить сил.

        Директор КЗ «Тростянецька ЦРБ» Людмила Єфремова

Немає коментарів:

Дописати коментар

Твори талановитих дітей Тростянеччини ввійшли до літературної збірки

     В Тростянецька публічна бібліотека пройшов святковий захід приурочений випуску літературного альманаху. На протязі майже трьох місяців ...